Антония Първанова на форум с домакин Барак Обама

Антония Първанова на форум с домакин Барак Обама
На форума ще се обсъждат наболели теми като напрежението в Близкия изток, напрегнатите отношения между Иран и Израел, както и конфликтът в Сирия. Снимка: Europe.bg
A A+ A++ A

Евродепутатът Антония Първанова ще се срещне с президента на САЩ Барак Обама във Вашингтон на 4 март.

Това ще се случи на тазгодишния международен Форум по вътрешна сигурност и отбрана, който ще се състои от неделя до вторник в столицата на САЩ, съобщиха от пресофиса на евродепутата.

В неделя българският политик ще участва в пленарна сесия с президента на САЩ. Друга световнозначима политическа личност на събитието ще е президентът на Държавата Израел Шимон Перес.

На форума ще се обсъждат наболели теми като напрежението в Близкия изток, напрегнатите отношения между Иран и Израел, както и конфликтът в Сирия.

Програмата на Първанова включва продължаване на дискусията за сътресенията и ситуацията в Близкия изток и в понеделник на пленарна сесия с израелския премиер Бенямин Нетаняху.

На Форума по вътрешна сигурност и отбрана българският политик има планирани срещи с високопоставени представители на Министерството на вътрешната сигурност и Министерството на финансите на САЩ.

На тях българският евродепутат ще обсъди теми, свързани с кибертероризма и сигурността, финансовите престъпления и финансирането на тероризма.

Антония Първанова ще се срещне в Капитолия и с конгресмен Питър Кинг, председател на Комисията за вътрешна сигурност към Камарата на представителите, след което ще присъства на официалната вечеря с членове на Американския конгрес.

#Антония Първанова #евродепутат #Барак Обама #Вашингтон #Израел #Шимон Перес #Близкия изток #Иран #Сирия #премиер #Бенямин Нетаняху #Министерство на финансите #Капитолия #Камарата на представителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »