Заседанието на НС се провали поради липса на кворум

Заседанието на НС се провали поради липса на кворум
Депутатите трябвше да гласуват прекратяването на пълномощията на Сергей Станишев като народен представител в 42-рото Народно събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание няма да заседава поради липса на кворум. При втория опит да започне заседанието, в залата бяха регистрирани 110 депутати, а при първата регистрация - 104 народни представители.

Депутатите трябвше да гласуват прекратяването на пълномощията на Сергей Станишев като народен представител в 42-рото Народно събрание. Във вторник стана ясно, че той ще заеме мястото си на евродепутат от първи юли.

Председателят на БСП взе решението си в последния момент, след като месеци наред уверяваше, че няма намерение да отива в Европарламента.

Станишев обяви, че новата роля, в която влиза, е продиктувана от новата ситуация в Европа и страната след изборите.

Начело на парламентарната група на „Коалиция за България” застава депутатът Атанас Мерджанов.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков обяви, че няма да бъдат изтървани сроковете за прекратяване на пълномощията на Сергей Станишев като народен представител, защото „има текст от преходните разпоредби на Изборния кодекс, който е прилаган веднъж за Ивайло Калфин.”

Запитан, дали очаква 42-то Народно събрание да свърши живота си без кворум, Михаил Миков каза: „Моите очаквания са различни. По-добре е да попитате какво очакват отделните народни представители и най-вече тези, които не искат 42-то Народно събрание да заседава”.

Следващото заседание на НС ще бъде в четвъртък от 9 часа.


#Народно събрание #липса #кворум #Сергей Станишев #пълномощия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"