Спешните лекари не спират протестите

Спешните лекари не спират протестите
Протестите в "Спешна помощ" не стихват. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Служители на Спешна помощ в София и във вторник се събират на протест. Пореден повод за тяхното недоволство е проявата на агресия към техни колеги, както и намалените бонуси, които медиците получават на месец в зависимост от натовареността им.

По повод заплатите в понеделник временно изпълняваият длъжността директор на Центъра за Спешна медицинска помощ – София д-р Александър Златанов заяви, че заплатите не са намалявани. Има обаче намаляване на бонусите, които са получавали служителите, както и в допълнителните възнаграждения, които са получавали за извънреден труд.

"Основните ни заплати не са намалени. Само че хората, които стоят тук са заради тези допълнителни бонуси, които се получават, а те се дават въз основа на това, че покриваме и натоварването на тези назначени 100 човека. Ако нямат стимул да работят за 200 човека, тези 100 човка няма да работят толкова много и ще си тръгнат", коментира д-р Драгослава Балова от Спешния център.

Заедно с новите протести, недоволните екипи на Бърза помощ припомнят и старите си искания. Те настояват за увеличение на заплатите и съвременно оборудване на линейките.

Медиците увериха, че няма да отказват обслужване на никого при извънредни случаи. Ако, обаче има следващи прояви на насилие към колегите им, ще протестират и в извънработно време.

#Спешна помощ #Александър Златанов #Бърза помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници