БДФ и ЕНП искат преговори с реформаторите за присъединяване

БДФ и ЕНП искат преговори с реформаторите за присъединяване
Председателите на Българския демократически форум (БДФ) Жаклин Толева и на Единната народна партия (ЕНП) Мария Капон изпратиха отворено писмо до Реформаторския блок. Снимка: hashtag-bg.com
A A+ A++ A

Председателите на Българския демократически форум (БДФ) Жаклин Толева и на Единната народна партия (ЕНП) Мария Капон изпратиха отворено писмо до Реформаторския блок (РБ). Те изразяват несъгласието си с факта, че в продължение на една година РБ не е пожелал да преговаря с тях.

„Измина една година откакто разговаряме за присъединяването ни към Реформаторския блок с оглед на единството и единодействието на политическите сили в център-дясното пространство. Водихме разговори, но не и преговори. Защото за целия изминал период не бе излъчен от вас преговорен екип с мандат да проведе този процес“, се казва в писмото на двете дами.

„България не може да продължи без категорични реформи. А такива могат да бъдат извършени само от силна и решителна десница, изградена на ценностна основа. Убедени сме, че трябва да бъдем повече и по-влиятелни, за да може предлаганите реформи да се проведат, а не да останат само пожелания“, се казва в още в писмото.

„Хаосът, корупцията, блокирането на системите в държавното управление и мощните популистки вълни ни поставят пред особената отговорност да се вземат категорични решения, които надскачат личните и тяснопартийните интереси. Времето за вземането на тези решения изтича. Ще се отнесем с необходимото уважение към решението, което ще вземете, но ние със сигурност ще проявим уважение към десния избирател“, смятат от БДФ и ЕНП.

 

#Жаклин Толева #Мария Капон #БДФ #ЕНП #РБ #реформаторски блок #дясно #дами #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »