ВМС на Италия: Терористи може да са използвали лодки с бежанци

ВМС на Италия: Терористи може да са използвали лодки с бежанци
Италианските военноморски сили предупредиха, че терористи може да използват мигрантските лодки. Снимка: www.novini.bg
A A+ A++ A

Италианските военноморски сили предупредиха, че терористи може да използват мигрантските лодки, за да прекосят Средиземно море към Европа.

„Има риск не само от масова нелегална имиграция, но и от пристигане на терористи“, каза главнокомандващият италианската флота Луиджи Бинели Мантели. Той добави, че полицаите, които следят за мигрантски лодки, са преминали през обучение за специални техники за разпит, предназначени да отсеят трафикантите и потенциалните „терористи“.

„Операцията Mare Nostrum не е само за спасяване на имигранти, но и за наблюдение на морето в ситуация на международна криза“, каза Мантели. От началото на годината в Италия са пристигнали над 66 500 мигранти от Северна Африка. Най-често те са от Еритрея, Сирия, Сомалия и Мали.

Предупреждението на Мантели за „проникване на терористи“ идва, след като САЩ и Великобритания затегнаха проверките за сигурност по летищата. Това се налага заради притесненията, че мюсюлманските екстремистки групировки правят нови експлозиви, които заобикалят стандартните проверки.

#мигранти #терористи #лодки #Еритрея #Сирия #Сомалия #Мали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"