Проф. Димитър Греков: Категорично нямам лична фирма

Проф. Димитър Греков: Категорично нямам лична фирма
Заседанието на Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” не се състоя. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес не беше събран кворум за провеждането на заседанието на Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие”. Поисканите от министъра на земеделието и храните Димитър Греков оставки на ръководителите на държавен фонд „Земеделие” не бяха дадени.

"За съжаление днес не успяхме да съберем кворум, за да проведем заседанието, което беше толкова необходимо, на българските производители", обяви проф. Димитър Греков.

Той уведоми, че само пет члена от Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" са присъствали на заседанието и свика ново редовно заседание от 10.00 часа в понеделник.

Във вторник министърът обяви, че най-важният въпрос, който стои на дневен ред за ДФЗ е разпределението на над 60 млн. лева, които земеделските производители трябва да получат. „Не е важна оставката на един или друг, дори и на министъра, важно е хората да си получат навреме парите”, коментира той.

Относно твърденията на председателя на ДФ "Земеделие" Мирослав Николов, който обяви, че министър Греков е недоволен, защото се бавят плащания към негова фирма, министърът отговори:

"Няма проблем с моя фирма. Категорично нямам лична фирма", каза Греков. Той подчерта, че непрекъснато се е обръщал с молба за съдействие и информация към ДФЗ, но не става дума за прерогатив и нещо по-бързо да минава, а от гледна точка на това хората да си получат средствата.

"В никакъв случай не е проблем моята фирма, която я нямам. Това категорично го заявявам, нито членове на моето семейство", подчерта той.

"При нас ежедневно идват хора и министърът е този, който трябва да помогне, онази връзка, която е необходима да направи с фонда да им помогне, за да може да си придвижат съответните проекти. Тук не става въпрос за някакъв натиск", заяви Греков.

"Ужасяващо е забавянето на Мярка 121, която е закъсняла с повече от три пъти. 11 месеца се бавят тези проекти, които трябваше досега да бъдат дори изпълнени, а не са приключили", заяви той.

Земеделският министър обясни, че по правилника на УС на ДФЗ, всяка година до 30 март трябва да се предостави отчет на Държавен фонд "Земеделие" пред УС, а такъв няма.

#проф. Димитър Греков #лична #фирма #земеделие #производители

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници