Строги мерки за сигурност на "София Прайд"

Строги мерки за сигурност на "София Прайд"
A A+ A++ A

В събота в столицата ще се проведе шествие "София Прайд 2014". Първоначалната дата бе 21 юни, но шествието бе отложено заради трагедията след наводненията във Варна и Добрич.

За седми път София е домакин на най-голямото ежегодно събитие в България, посветено на човешките права, равенството и недискриминацията на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора.

Събитието започва в 18 ч. пред Паметника на съветската армия в Княжеската градина в София. Шествието ще премине по централните столични булеварди.

"София Прайд" ще завърши с концерт пред Паметника на Съветската армия. Сред изпълнители на сцената ще са Рут Колева и Александра Александрова от телевизионния формат "България търси талант".

Ще участва и българската Кончита Вурст, една от най-големите драг куин звезди на клубната гей сцена в България.

Както в предните години, oрганизаторите на София Прайд, са взели строги мерки за сигурност. Шествието ще бъде охранявано от стотици полицаи. С цел осигуряване на безопасността на всички участници, организаторите молят да бъдат спазвани няколко правила и препоръки.

Приканваме участниците:

- преди и след шествието да се движат на групи, без да показват аксесоари с цветовете на дъгата. – да дойдат до Паметника на Съветската армия (Княжеска градина, София) между 17:00 и 17:50 ч., защото присъединяването по време на шествието няма да бъде възможно.

- да дойдат и да напуснат шествието с метро или друг градски транспорт или с такси. – да не провокират или отговарят по никакъв начин (нито негативен, нито позитивен) на провокации от хора, извън шествието.

- да не напускат шествието преди неговия официален край.

- при най-малката забелязана нередност да се обръщат към доброволец с тениска с надпис КОМЕНДАНТ/STAFF или към полицай.

Няма да бъдат допускани лица, които внасят нещо от изброеното:

- чадъри, без значение от дължината и механизма (може дъждобрани).

- огнестрелно оръжие, ножове, метални боксове, вериги и др.

- взривоопасни материали и леснозапалими течности (вкл. дезодоранти).

- стъклени бутилки с обем над 50 ml и пластмасови такива с обем над 500 ml (капачките на бутилките ще бъдат отстранявани). Ще има осигурени напитки в сборния пункт на прайда.

#"София Прайд" #София #Рут Колева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"