Прокуратурата се отчете за 2013 г.

Прокуратурата се отчете за 2013 г.
Прокуратурата публикува отчетния си доклад за 2013 г. за дейността си и разследващите органи. Снимка: razuznavane.com
A A+ A++ A

Прокуратурата публикува отчетния си доклад за 2013 г. за дейността си и разследващите органи.

„Необходимо е да се осигури обективно съответствие в нивата на натовареност и ресурсното обезпечаване на първоинстанционните прокуратури от отделните съдебни окръзи на база икономически и демографски характеристики на съответния район, съобразени с коефициента на престъпност“, се казва в доклада.

„Необходимо е да се използват всички законови механизми за контрол и методическо ръководство, със засилване методическата роля на НСлС спрямо следователите от окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури. Особено важно е да се постигне повишаване качеството и бързината на правоприлагането и на правораздавателната дейност, посредством предоставянето на компетентна и навременна методическа помощ от страна на ВКП и ВАП по отношение на първоинстанционните и въззивните прокуратури“, се казва още в доклада.

„Основната цел е да бъдат създадени условия за работа по досъдебните производства, така че разследването и решаването на делата да се извършва в разумни срокове, ритмично и при осигуряване на необходимата методическа помощ и пряк контрол от страна на горестоящите прокуратури. Анализирането на практиката по дела за организирана престъпност и корупционни престъпления следва да доведе до преодоляване на налични противоречия в съдебната и прокурорска практика по тези дела“, смятат авторите на доклада за дейността на Прокуратурата през 2013 г.

 

#прокуратура #прокуратура #доклад #НСлС #ВКП #ВАП #помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »