Бурята нанесе щети на 55 детски градини и училища

Бурята нанесе щети на 55 детски градини и училища
Продължава почистването на улични платна и тротоари и наблюдението на критични места като оттоци и дъждоприемни шахти от столичната инфраструктура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бурята във вторник следобед нанесе щети върху 55 детски градини и училища и над 50 коли на градския транспорт, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

В резултат на градушката има счупени прозорци, наранени фасади и течове на покривите на 55 училища и детски градини. Най-много счупени стъкла има в 163 ОУ в район „Искър“ – общо 131 броя счупени стъкла на надвътрешното стъбище, в 47 СОУ в район „Триадица“ – 65 броя и 18 броя в 33 ОУ в район „Люлин“ и стъклата на 5 градински групи на ОДЗ 47 в район „Люлин“.

Счупени керемиди на покрива, счупени стъкла и нарушена фасада има в 7 сгради на заведения за социални услуги и домове за възрастни хора и деца в София. 20 броя са счупените стъкла в центъра за временно настаняване „Св. Димитър“ в район „Люлин“ и 25 броя счупени стъкла в дневния център за лица с ментални увреждания „Св. Марина“ в район „Сердика“.

Счупени са 40 броя стъкла в 14-о ДКЦ, в 25-а ДКЦ има 30 броя счупени стъкла, протекъл покрив е установен в 30-о ДКЦ, 3 броя са счупените прозорци на Центъра за психично здраве, а на 13-о ДКЦ са счупени всички стъкла от северната страна на сградата има и повреда на покрива. Счупени прозорци има още в Четвърта МБАЛ, в Първа Столична АГ болница, в столичната онкоболница.

Върху фасадните топлоизолации на сградите на 4 самостоятелни детски ясли има повреди в следствие на градушката.

Щети са нанесени и на покрива на Столичната библиотека на пл. „Славейков“. На шестте етажа на сградата има счупени прозорци. Наводнен е бил етаж от филиала на библиотеката в „Люлин“. В Малък градски театър „Зад канала“ има повреда на покрива на фоайе.

Констатирани са счупени стъкла и в ОКИ Дом на културата „Красно село“, ОКИ Дом на културата „Средец“ и ОКИ Дом на културата „Искър“ .

Предстои оценка на материалните щети. Продължава почистването на улични платна и тротоари и наблюдението на критични места като оттоци и дъждоприемни шахти от столичната инфраструктура.

#буря #нанесе #щети #детски #градини #училища

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"