121 убити в Ивицата Газа от началото на атаките

121 убити в Ивицата Газа от началото на атаките
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че военната операцията на израелската армия в Ивицата Газа продължава „докато не се възвърне спокойствието”, въпреки продължаващия международен натиск. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Трима палестинци са загинали тази сутрин при нов израелски удар в ивицата Газа, с което броят на загиналите в петте дни на насилие достигна 121 души, съобщи Франс прес, позовавайки се на медици.

По информация на говорител на здравните власти в Газа, мъжете са убити при въздушен удар в квартал Туфах в източната част на Газа.

По-рано в събота бе съобщено за още петима убити. Двама от тях са загинали при въздушно нападение, което е ударило сградата на благотворителна асоциация за хора с увреждания в Беит Лахия в северната част на Газа. Другите трима са убити при втората въздушна атака в западната част на Ивцита Газа, заяви говорител на местните здравни служби Ашраф ал-Кудра, предаде АФП.

Други 8 палестинци бяха убити тази нощ, в това число и мъж, който починал от раните си след бомбардировка. 

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху обяви, че военната операцията на израелската армия в Ивицата Газа продължава „докато не се възвърне спокойствието”, въпреки продължаващия международен натиск.

Лидерите на Хамас предупредиха, че ще отвличат израелски войници, ако преминат границата на Ивицата Газа.

#убити #Ивицата Газа #начало #атаки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"