Орешарски заяви, че „Южен поток“ не е български проект

Енергетика | 14 юли 2014, понеделник / 07:46| Показвания:„Южен поток“ не е български проект и от нас не зависи целият проект, написа в собствения си профил във Фейсбук премиерът Пламен Орешарски. Снимка: www.novini.bg

„Южен поток“ не е български проект и от нас не зависи целият проект, написа в собствения си профил във Фейсбук премиерът Пламен Орешарски. „Относно „Южен поток“ - имахме бележки от Европейската комисия. Разпоредих да бъдат спрени временно всички действия, най-вече по подписване на нови договорености и споразумения, докато уточним с Комисията доколко основателни са тези бележки.

Ще се опитаме да убедим Комисията, че сме действали правилно – имаме достатъчно аргументи за това. Но ако не успеем, ще коригираме тези действия, които Комисията не одобрява, защото това може да доведе впоследствие, ако не се разберем, до наказателна процедура“, пише Орешарски.

„Ние ще отразим всички бележки на Европейската комисия, като преди това се опитаме да им обясним, че всичко, което сме правили, е по аналогия на други провеждани и одобрени вече процедури“, пише още премиерът.


Тагове: Орешарски, комисия, комисия, премиер, процедура

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси