Вигенин ще е българският еврокомисар?

Вигенин ще е българският еврокомисар?
Идеята за Вигенин се появила след като се разбрало, че Кристалина Георгиева всъщност нямала шанс за добър ресор като еврокомисар. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Външният министър Кристиан Вигенин ще бъде номинацията на правителството за еврокомисар, съобщава „24 часа“, позовавайки се на източник от „Позитано“ 20.

Ръководни кадри от БСП обяснили на своите съпартийци, че новият шеф на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер не гледал сериозно на идеята настоящият еврокомисар по бедствията Кристалина Георгиева да стане дипломат номер едно на Евросъюза и да поеме външната политика. Идеята за Вигенин се появила, след като се разбрало, че Кристалина Георгиева всъщност нямала шанс за добър ресор като еврокомисар.

Предложението обаче изненадало част от социалистите, които коментирали, че това ще е нещо като повторение на кандидатурата на ГЕРБ Румяна Желева, но в подобрен вариант.

Най-вероятно е големите сили в съюза да настояват за италианската кандидатура за заместник на Катрин Аштън - италианската външна министърка Федерика Могерини. 

#Кристиан Вигенин #Вигенин #БСП #Катрин Аштън #Румяна Желева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"