Журналист на Sky News се извини

Журналист на Sky News се извини
Колин Брейзър на мястото на катастрофата
A A+ A++ A

Извинение към зрителите поднесе журналистът на Sky News Колин Брейзър, който в предаване на живо взе куфар на една от жертвите на сваления малайзийски самолет и осъзна, че е преминал границата на етичното.

„Само преди дни взех погрешно решение. Ако има човек, на когото бих могъл да се извиня лично, бих го направил веднага“, пише в theguardian.com репортерът. Той се разкайва, че е посегнал към куфара на една от жертвите от катастрофата с малайзийския самолет при полет MH17. Оказал се куфар на дете. Репортерът вдигнал в ефир бутилка вода и връзка с ключове. На секундата Брейзър осъзнал, че това, което прави, е нередно, и  незабавно последвало неговото извинение.

Междувременно вълна от възмущение заля Twitter. В рамките само на час историята се разпространява вирусно. Репортерът е обвинен, че се рови из личните вещи, замърсявайки местопрестъплението и осквернявайки мястото на катастрофата.

„Разбира се, че това е сериозна грешка в преценката ми. Признах я и се радвам, че моите шефове разбират контекста на този гаф“, пише Брейзър.

#самолет #катастрофата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »