42-то НС прие актуализирания бюджет на НЗОК и приключи работата си

42-то НС прие актуализирания бюджет на НЗОК и приключи работата си
42-рото Народното събрание прие окончателно на второ четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса и се разпусна. Снимка: old.europe.bg
A A+ A++ A

42-рото Народното събрание прие окончателно на второ четене актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса, с което се осигуряват допълнителни 225 млн. лева.

Веднага след края на дебатите и гласуването на актуализацията на НЗОК заместник-председателят на парламента Мая Манолова удари и последния звънец на 42-рото Народно събрание.

С гласовете на депутатите от "Коалиция за България" и ДПС актуализацията на бюджета на НЗОК бе приета, а тези на ГЕРБ единствено осигуриха кворум за заседанието, след което го напуснаха.

Още преди началото на дебатите по актуализацията на бюджета на НЗОК, която бе първа точка от дневния ред, мнозинството в зала гласува втора точка, а именно актуализацията на Държавния бюджет да отпадне.

Още по време на последните консултации при президента, Янаки Стоилов подчерта, че актуализацията на бюджета на НЗОК може да се извърши чрез промяна в заключителните разпоредби на Държавния бюджет, но без да се променят параметри в него.

Преди да бъде засегната темата "КТБ", от трибуната по бюджета се изказа в защита на актуализацията чрез вътрешни трансфери и депутатът от левицата Румен Гечев. Той не се съгласи с доводите на Менда Стоянова, че заради намалените разходи на други ведомства държавата е изправена пред катастрофа.

#КТБ #Парламент #каса #НЗОК #"Коалиция за България" #Менда Стоянова #ДПС #Румен Гечев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"