Милослав Кръстев отрече роднинство с фамилията на Фатик

Милослав Кръстев отрече роднинство с фамилията на Фатик
A A+ A++ A

Арестуваните и обвинени в изнудване Милослав Кръстев и Дениз Тюркмен отрекоха  участие в престъпни действия, както и да имат роднинство помежду си от извънбрачни връзки на родителите им.

Масово се тиражира, че съм незаконен син на г-н Исмет Шабан и незаконен брат на Фатик и семейството му. Искам да декларирам официално, че си имам майка и баща, нямам общо с фамилията на г-н Шабан. Това заяви на пресконференция Милослав Кръстев.

Кръстев обясни, че единственото нещо, което го сближава с тази фамилия, е, че са съседи и са израснали заедно. Моля да не се спекулира с това, нито един родител не би се чувствал добре, че си незаконен син, или, че майка му е имала извънбрачна връзка, призова той.

Кръстев пожела да разбули и друга тема, с която се спекулирало в публичното пространство, относно негово отвличане с Иван Тодоров-Доктора. Моето отвличане не е било нито, за да бъда бит, изнасилван или нещо подобно. Били сме 4-ма човека през цялото време, не сме докосвани, не сме бити или изнасилвани, каза той.

На 29 юли Милослав Кръстев и Дениз Тюркмен бяха задържани и тогава излезе информацията, че двамата са от групата на Филип Найденов-Фатик, като Кръстев е брат от извънбрачна връзка на майката с Фатик, а Тюркмен е зет на Фатик. Разследване започна, след като 40-годишен мъж подал жалба в столичната дирекция на 23 юни. В нея разказвал, че двама мъже го заплашили и изнудвали да им прехвърли собствеността върху имот в жк "Люлин" , притежание на трето лице.

Адвокатът на Дениз Тюркмен и Милослав Кръстев обясни днес, че срещу клиентите му е било повдигнато обвинение, че са упражнили принуда върху лице да им прехвърли имот, като впоследствие са били освободени от Софийския градски съд (СГС). Преди това обаче им е била наложена най-тежката мярка за неотклонение от Софийски районен съд - задържане под стража за 11 дена. Впоследствие, след като са били депозирани документи пред СГС, се оказва, че въпросният имот въобще не е бил собственост на лицето, което според обвинението те принуждават да им прехвърли собствеността. Поради това СГС ги освобождава без мярка за неотклонение.

Според обясненията на адвоката това е семеен имот от 1997 г. на фамилията на Тюркмен, когато се налага той да замине заради това, че е обявен за заплаха за националната сигурност. Тогава той прехвърля имотите си на Християн Валю. След като е преминала забраната за престой в България, Тюркмен се връща и вижда, че имотите му са заграбени и в качеството си на собственик е предявил претенции за връщането на имотите си, обясни адвокатът.

На базата на тези документи става ясно, че лицето Християн Валю, чийто имот е бил откраднат, е обявен за мъртъв през 2005 г., каза защитникът. Продавачът на имота Николай Николов твърди, че през 2008 г. е бил упълномощен от собствениците на имота Севда Атанасова и Християн Валю да го продава, но всъщност към тази дата Валю не е бил жив, продължи с обясненията адвокатът. Купувачът на имота е Невелин Маринов, който според обвинението е изнудван от Тюркмен и Кръстев да им прехвърли имота, незаконно придобит от него.

#Фатик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"