Ананиев взел 540 хил. лв. бонус „насила“

Ананиев взел 540 хил. лв. бонус „насила“
Бившият зам.-министър на финансите в кабинета на Станишев – Кирил Ананиев, не искал бонуси, но взел 540 хил. лв. Снимка: manager.bg
A A+ A++ A

Бившият зам.-министър на финансите в кабинета на Станишев - Кирил Ананиев, не искал бонуси, но взел 540 хил. лв.

Ананиев дори бил наречен „емоционален“ заради отказа от премии, но въпреки това получил сумата от 540 хил. лв., сподели той пред bTV.

Ананиев изтъкна, че не той определя размера на премията. Не можел обаче да излиза от правилата, според които нормативни актове задължават всеки чиновник да вземе полагащия му се бонус.

От проверките на раздадените бонуси в предишни кабинети се разбра, че за 4 години заместникът на Пламен Орешарски е получил 540 хил. лв. от участие в бордове. Ананиев не отрече, че сумата е такава.

Разходването на парите бившият зам.-министър обясни с благотворителност. Направил десетки парични преводи за лекуването на болни деца.

Доказателства към думите му обаче липсват, тъй като нямал документи за всички финансови акции.

„Всички получени възнаграждения са дарени и дадени за подпомагане. За съжаление не мога да докажа всичко с документи, но колегите ми от МФ знаят“, каза Ананиев.

Кирил Ананиев одобри поетата политика от правителството за връщане на бонусите от политически назначените държавни служители.

Дори призова бившите си колеги от кабинета на Тройната коалиция също да върнат надвзетото, ако не са го направили вече.

Скандалът с бонусите тръгна от най-висшия кабинет в НЗОК, в който бившият управител Нели Нешева беше прибрала над 13 хил. лв.

Като бивш шеф на Управителния съвет на касата Ананиев оцени работата си на „задоволителна“. И не само - по негово време тя била сред трите най-стабилни институции.

#Кирил Ананиев #Ананиев #зам.-министър на икономиката #бонус #бонуси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »