Ново примирие в Газа, този път за 5 дена

Ново примирие в Газа, този път за 5 дена
5-дневно примирие бе сключено в Газа. Снимки: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Ново, поредно примирие сключиха Израел и Палестина, този път то е за пет дена. Първоначално, двете страни се договориха за тридневно примирие, но по-късно стана ясно, че срокът е удължен.

Главният палестински преговарящ обяви, че ще е необходимо повече време, за да бъдат обсъдени някои оставащи точки с Израел за дългосрочно прекратяване на огъня.

"Споразумението за удължаване спирането на огъня за пет дни беше прието и от двете страни, за да има повече време на преговори”, се казва в съобщение на египетското външно министерство.

Главният палестински преговарящ Азам ал Ахмед потвърди, че примирието ще продължи пет дни. „Има съгласие по-много точки относно отмяната на блокадата”, каза той по основното палестинско искане за вдигане на осемгодишната израелска блокада на Ивицата Газа.

През изминалата нощ израелски самолети са нанесли четири въздушни удара по цели в Ивицата Газа, обяви палестинската страна. Те са в отговор на палестинска ракета, изстреляна малко преди изтичането на предишното примирие. Военните „ще отговарят незабавно на всяка заплаха за Израел”. 

#Газа #Израел #Палестина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"