Идентифицирани са 127 жертви на самолета на Малайзийските авиолинии

Идентифицирани са 127 жертви на самолета на Малайзийските авиолинии
A A+ A++ A

Холандските експерти по съдебна медицина са установили самоличността на 127 жертви на катастрофиралия самолет на Малайзийските авиолинии и са съобщили 20 нови имена на семействата.

Сред новоидентифицираните жертви има 15 холандци. Националностите на другите жертви не бяха съобщени. Издирването на тленните останки на жертвите на мястото на катастрофата в Източна Украйна, водено от екипи от холандски, австралийски и малайзийски следователи, беше прекратено преди една седмица заради сражения между украинските сили и проруските сепаратисти.

Холандското правителство обаче се надява, че екипите от следователи ще могат да се върнат на място при подобряване на положението. Боингът на Малайзийските авиолинии, извършващ полет от Амстердам до Куала Лумпур, беше свален на 17 юли, вероятно от ракета, докато летеше над Източна Украйна. В него пътуваха 298 души, сред които 193 холандци.

Холандските експерти, разследващи причините на катастрофата, съобщиха в понеделник, че се надяват да публикуват предварителен доклад до няколко седмици. Представители на правосъдието заявиха, че десетки експерти и около 200 следователи работят по разследването на катастрофата.

#Боинг 777 #Малайзийски авиолинии #малайзийски самолет #самолет #катастрофа #катастрофа #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »