Само да попитаме...!

Само да попитаме...!
Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„Който миньор гласува за Бареков, ще получава възможност да си заработи заплатата и ще го пенсионираме рано”. Това заяви новият политик Николай Бареков в понеделник, в деня на професионалния празник на миньорите. Той внесе 7777 подписа за участие в предсрочните парламентарни избори.

Не търсим повод за заяждане, но само питаме, след като миньорите, които гласуват за Бареков, ще могат да си получат заплатите и да се пенсионират по-рано, означава ли това, че тези, които не гласуват за него, няма да имат възможност да си получат заплатите и съответно няма да се пенсионират по-рано...!?

„В момента има миньори и по на 60 години, които копаят в рудниците. Аз ще ги пенсионирам, когато е първа категория труд”, заяви Бареков. Само дето не става ясно, това пак ли важи само за тези, които гласуват за него, или важи за всички...?

Бареков обеща още „кредити за техните предприятия, европейски фондове, ще се копае под земята мощно за въглища, ще се разраства българската енергетика, ядрени мощности, нови ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове и всякакви съоръжения за производство на енергетика”. Ако се абстрахираме от бодряшко-социалистическата реторика, нима ако Бареков все пак не успее да стане премиер след 5 октомври, както обещава, няма да има еврофондове, няма да се копае мощно за въглища, и т.н....?

Не сме забравили за обещанията към миньорите, които трябваше да получат ваучери, за да гласуват по определен начин на последните избори. А това горчи, защото споменът е пресен, но и защото това е престъпление, както и да го гледаме.

Сякаш политиците ни, дори и новите, не се научиха, че когато се обещава, трябва и да се внимава, защото обещанията обикновено, поне така е в нормалния свят, се изпълняват, а у нас това не е така. Трябва и да се следи, какво се обещава, защото понякога езикът си прави лоша шега и казваме едно, пък то излиза друго..., та заради това..., само питаме...!

#Бареков #миньори #ТЕЦ #ВЕЦ #Николай Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"