Разбита е първата група за купуване на гласове

Разбита е първата група за купуване на гласове
Георги Близнашки обяви, че се прави всичко необходимо изборите да преминат нормално. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Служебният премиер проф. Георги Близнашки обяви, че е разбита първата група за купуване на гласове. Той бе гост на Националното съвещание на ръководството на МВР.

По думите му трябва да се извърши превантивна дейност и да се мобилизират всички налични ресурси, за да се възстанови доверието на гражданите в институциите.

"Органите на реда трябва да огледат редиците на своите стари познайници, да се идентифицират лицата, които през последните 5 години са участвали в изборни престъпления", заяви Близнашки.

Служебният премиер обяви, че ЦИК е приела решение машинно гласуване да има в 500 секции, но за това няма достатъчно финансов ресурс. Той изрази надежда, че ЦИК ще преразгледа своето решение и ще намали изборните секции на 250.

"Разпращат се днес поканите към неправителствените организации, за да може от следващата седмица да започне да функционира Изборният борд. Всичко се движи в нормалните срокове. Работи се по обществените поръчки. Всички върви по график", добави Близнашки.

По думите му се прави всичко необходимо изборите да преминат нормално.

По време на Националното съвещание на ръководството на МВР бе представен доклад за бежанския поток.

Служебният премиер съобщи, че ще се отделят средства и ще се подготви проект за цялостно покриване на границата с Турция, откъдето върви основният бежански поток.

#разбита #първата #група #купуване #гласове #Георги Близнашки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"