Вигенин, подкрепен от двама души, може да води листа в Благоевград

Вигенин, подкрепен от двама души, може да води листа в Благоевград
Кристиан Вигенин пристигна лично, за да убеди другарите си от областния партиен съвет, че е подходящ за водач. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият външен министър Кристиан Вигенин може все пак да остане водач на червената кандидатдепутатска листа в Благоевград. След инфарктно заседание и бурни скандали, продължили до 1,30 ч посред нощ в понеделник, социалистите от Пиринско не можаха да вземат единно решение кой да оглави листата, съобщава "24 часа".

Корнелия Нинова спечели вота само с 2 гласа пред Емил Костадинов, но без да има нужните 50% плюс 1. За Вигенин гласуваха само двама души. Големите общини като Благоевград, Петрич, Сандански и Банско искат Костадинов, малките като Разлог и Гоце Делчев - Нинова.

Кристиан Вигенин пристигна лично, за да убеди другарите си от областния партиен съвет, че е подходящ за водач. 

Според “Позитано” Вигенин е добър вариант, защото не е от нито един от двата лагера, баща му е от региона, а и като член на бюрото 2 г. е отговарял за структурите в Пиринско и ги познава. Областният шеф Юлиян Гошев и част от колегите му обаче бяха категорични, че ще си подадат оставките, ако ексминистърът е първи.

#Кристиан Вигенин #Емил Костадинов #Корнелия Нинова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"