Запорираха имуществото на осем лица от КТБ

Запорираха имуществото на осем лица от КТБ
Имуществото му е запорирано с решение на Софийския градски съд от 22 август по искане на прокуратурата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Наложен е запор и възбрана върху имуществото на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и останалите обвинени по делото "КТБ". Василев е обявен за междунардно издирване във всички страни–членки на Интерпол, съобщиха от прокуратурата.

Имуществото му е запорирано с решение на Софийския градски съд от 22 август по искане на прокуратурата.

Запор и възбрана на имуществото е наложена и на Цветан Гунев, Орлин Русев, Александър Панталеев, Георги Зяпков, Маргарита Петрова, Мария Димова и Борислава Тренева.

СГС е забранил разпореждането с цялото имущество на Василев - дялове в търговски дружества, недвижими имоти и автомобили. Двата самолета, които са на разположение на Василев, не са обект на обезпечителните мерки, тъй като са притежание на търговско дружество, в което той и съпругата му имат мажоритарен дял, съобщиха от Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество.

Цветан Василев е обявен за международно издирване на 28.07.2014 г. със съдействието на Евроджъст. Българските представители в Евроджъст са съдействали при подготовката на молбата на правна помощ за призоваването на Цветан Василев с оглед на данните, че той пребивава на територията на Република Австрия.

С писмо от 29.07.2014г. на Дирекция „Международно оперативно сътрудничество” - МВР Прокуратурата е уведомена, че Цветан Радоев Василев е обявен за международно издирване в ШИС и в Интерпол.

Получено е и съобщение от австрийските служби, че Василев не е известен на властите в тяхната страна.

На 1 август делото срещу длъжностните лица от КТБ е заведено като казус в системата за управление на казуси на Евроджъст и ще бъде официално докладвано на пленарно заседание на колегията, уточняват от прокуратурата.

На 13 август заместникът на главния прокурор във ВКП е изпратил за изпълнение до ДМОС – МВР предложението на Иван Гешев, наблюдаващ прокурор по досъдебното производство в СГП, за обявяването на Цветан Василев за международно издирване и временно задържане под стража с оглед следваща екстрадиция за Република България от територията на всички държави - членки на Интерпол.

#Цветан Василев #имущество #Интерпол #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »