Жена се натрови с гъби, двама починаха от жегата

Жена се натрови с гъби, двама починаха от жегата
A A+ A++ A


59-годишна жена се натрови с диворастящи гъби в Рила, а двама мъже, на 39 и 63 години, починаха в района на Петрич в жегата.

Сигналът за натравянето се е получен днес към 18 часа от хижа "Семково" над Белица. 59-годишната Павлинка, която е яла диворастящи гъби около 14 часа, към 19 часа вече е транспортирана в Разлог, откъдето се очаква да бъде прехвърлена в токсикологията на "Пирогов". Тя е била със забавен пулс и стомашно неразположение, първите симптоми на тежкото отравяне с гъби.

Заради августовските жеги в Пиринско днес на улицата починаха двама мъже. Към 8.20 часа тази сутрин е подаден сигнал от с. Самуилово, община Петрич, че 39-годишен мъж е припаднал в селото. При пристигането на екипа от Петрич обаче, Васил вече бил мъртъв.

В 13 часа е получен сигнал за припаднал в центъра на град Кресна 63-годишен мъж от София. При пристигането на медицинския екип от ФСМП-Кресна пред кафе "Оскар", Димитър вече бил починал. И на двамата починали са назначени аутопсии за установяване причините за смъртта им.

След 18 часа днес зачестиха повикванията от целия регион за оплакващи се от болки в сърдечната област хора.

#жегата #гъби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"