Кабинетът отпусна 3 млн. лв за култура, 8 млн. отиват за затворите

Кабинетът отпусна 3 млн. лв за култура, 8 млн. отиват за затворите
Кабинетът на Близнашки отпусна 8 милиона лева за затворите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кабинетът на Георги Близнашки одобри допълнителни разходи в размер на 3 100 000 лв. по бюджета на Министерството на културата. Средствата се осигуряват чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет и са необходими за финансиране на държавните културни институти, осъществяващи дейност в областта на сценичните изкуства.

От отпуснатата сума 100 000 лв. са за извършване на ремонт по сградата на Националната галерия за чуждестранно изкуство.

С друго постановление по бюджета на община Кърджали беше одобрен допълнителен трансфер на 80 000 лв. Средствата са предвидени в централния бюджет и се предоставят за продължаване на археологическите разкопки и проучване на комплекса Перперикон.

Отделно правителството отпуска допълнително близо 1,9 млн. лева на Министерството на земеделието за справяне с болестта "син език." Средствата са за прилагане на мерки за ограничаване и ликвидиране на огнищата на болестта на територията на 22 области, както и за повишена готовност в останалата част от страната.

Допълнителни 8 млн. лева пък ще получи Министерството на правосъдието за финансово осигуряване на дейността в областта на изпълнение на наказанията.

С парите ще се осигури издръжката на местата за лишаване от свобода, включително снабдяването с лекарствени средства и консумативи, медицинското обслужване и прехрана на над 10 хил. лишени от свобода и задържани лица.

#Георги Близнашки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"