Отведоха блокираните 50 човека на остров Света Анастасия

Отведоха блокираните 50 човека на остров Света Анастасия
Количеството дъжд, паднало в Бургас за час, е 90 литра на квадратен метър
A A+ A++ A

След като престояха няколко часа в очакване, 50-те човека, блокирани на остров Света Анастасия край Бургас, бяха отведени безопасно до сушата.

Заради намалена видимост пристанището е затворено за маневри на кораби и лодки.

Два часа продължи поройният дъжд в Бургас. Заради наводнените улици са спрени тролеите, а автобусите на градския транспорт се движат с голямо закъснение.

Силата на вятъра е отслабнала и 50-те души от острова вече се прибират в града. Количеството дъжд, паднало в Бургас за час, е 90 литра на квадратен метър. Най-силен е бил дъждът в община Бургас и най-големите наводнения са в града. Общините Карнобат, Сунгурларе, Айтос, Поморие и Несебър са били със слаби валежи. Най-силен е бил дъждът в Созопол и Приморско.

Осемкилометрова колона от автомобили обаче се е образувала на главния път между курортното селище Черноморец и военноморската база „Атия“.

Отсечката от главен път Бургас – Созопол е затворена от Крайморие до Черноморец поради обилен дъжд и прииждане на речен поток в района на парк „Росенец“, съобщиха и от полицията. Образувала се е двуметрова непреодолима водна преграда, в която попадат и четирите ленти от главния път. Има закъсали автомобили на пътя Бургас – Созопол край Отманли. Наводнен и непроходим е пътят около „Атия“.

Движението в двете посоки е блокирано, като е образувана автомобилна колона от и за Бургас. Автомобилите от Бургас за Созопол се връщат обратно, но могат да изберат обходен маршрут с. Маринка – с. Ясна поляна – Приморско – Созопол.

Автомобилите в обратна посока от Созопол към Бургас се спират на разклона за Черноморец и се връщат обратно. Към момента един противопожарен автомобил от РСПБЗН – Созопол, отводнява на място, като се очаква във възможно най-скоро време трафикът да се възстанови в нормален ритъм.
 


#дъжд #остров Света Анастасия #блокирани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"