Водата в Мизия вече е годна за пиене

Водата в Мизия вече е годна за пиене
“Водата в Мизия е годна за пиене”, каза д-р Анета Ставрова, директор на Регионална здравна инспекция-Враца. Снимка: novanews.bg
A A+ A++ A

“Водата в Мизия е годна за пиене”, каза д-р Анета Ставрова, директор на Регионална здравна инспекция-Враца. Тя обясни, че вече са готови резултатите от последното изследване на водата, проведено в лабораторията на инспекцията и ВиК-Враца, които показват, че всички показатели са в норма.

Пробите са взети от 10 пункта в Мизия. Вода е взета при изхода на резервоара, където се влива във водопроводната мрежа, от 6 пункта от залятата част, от 2 пункта при прехода между залятата и незалятата част и от 2 пункта от незасегната част на града. Водата е изследвана по всички физикохимични и микробиологични показатели. Всички са в норма, каза д-р Ставрова. В норма е и свободният остатъчен хлор, който напоследък беше оставен малко над допустимата стойност.

“Затова не си позволихме да я пуснем, за да не поемаме допълнителен риск”, каза д-р Ставрова.
РЗИ-Враца осъществява мониторинг на водата в цялата област и контрол на водоснабдителното дружество, което от своя страна има лаборатория, отговорна за провеждания от него мониторинг.

#Враца #Мизия #мониторинг #лаборатория

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"