Бързи срещи с неочакван край

Бързи срещи с неочакван край
Снимка: Iwoman
A A+ A++ A

Варненски агенции за запознанства отчитат оживление и интерес към тяхното посредничество. Най-активни в търсенето на  партньор за по-трайна връзка били младите хора,  прекрачили в 30-те.

Популярни стават т.нар. „бързи срещи“ (Speed Dating) - формат, пренесен от Бевърли Хилс, където е възникнал през 1998 г. в едно кафе, твърди Кирил Войков, собственик на агенция за запознанства.

„Варненки на възраст 34-42 години и мъже на възраст 37-45 години предпочитат тази форма за запознанство“, разкрива организаторът.

Според статистиката близо половината от редовно участващите в този тип запознанства откриват желания партньор. 95% от мъжете и 80% от жените пък оставали с добри впечатления от срещите. Данните са от чужбина.

Във Варна организаторите наемат заведение и го затварят за други посетители в уречения час. На участниците в срещите се дават по 7 минути за самостоятелен разговор с всеки един от другия пол. Контакти за връзка не се разменят по време на срещите, за да няма неудобни ситуации, обяснява Войков.

След срещите всеки отбелязва кои от участниците от другия пол е харесал. Ако има пресечна точка, организаторите им дават контакти, за да уреждат по-нататъшните си срещи сами.

От агенцията не се притесняват, че новите сайтове за запознанство ще им вземат хляба.

„Има си хора, предпочитащи директните запознанства в сайтове, в онлайн игри и чат-стаи, има си и такива, които се доверяват на специалисти за избора на половинка“, повдига завесата Войков.

Бързите срещи са различни видове. Ето някои от най-популярните според известен женски сайт:

1. Професионални бързи срещи – на тях фирми, организации и компании се запознават с хора, търсещи работа;

2. Слепи бързи срещи (Blind Speed Dating) – след регистрация и попълнен профил организацията намира партньор и ви среща, без да сте се виждали предварително. Някъде използвайки шал/лента за очите хората разговарят, без да се виждат, и на практика е важно какво ще кажат, а не как изглеждат;

3. Бързи срещи със специален фокус: за любители на книги, на етнокултурата или религията – тук хората намират своята половинка по интереси;

4. Бързи срещи за чернокожи (Black Speed Dating) – в Америка сайт организира единствено контакти между чернокожи, както и такива между бели жени и чернокожи мъже.

5. Бързи срещи „По-възрастни жени с по-млади мъже“ (Cougar/Boy Toy Speed Dating) – името подсказва за кого са предназначени тези срещи. Все по-често срещана комбинация в САЩ.

6. Мълчаливи бързи срещи (Silent Speed Dating) – в Лондон се организират нов тип бързи срещи, в които участниците мълчат. Според организаторите липсата на разговор между участниците води до по-интимно преживяване със срещуположния пол, при което се разчита единствено на езика на тялото и очите.

#срещи #запознанства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »