Расате: НСО си вършат работата, но ние ги превъзхождаме количествено

Расате: НСО си вършат работата, но ние ги превъзхождаме количествено
A A+ A++ A

„Окупацията на ЦИК продължава. Не сме изведени от сградата, както се твърди по медиите“, каза в ефира на Нова тв лидерът на националистите от „БНС – Нова демокрация“ Боян Расате.

17 активисти от партията на Расате нахлуха вчера в сградата на Народното събрание на площад „Княз Александър Батенберг“, където заседава Централната избирателна комисия, и обявиха, че така протестират срещу решението на ЦИК да спре техен предизборен клип, защото в него дете развява националния флаг.
 
„От НСО си вършат добре работата, но ние ги превъзхождаме количествено“, обясни успеха на акцията водачът.

По-късно говорителят Цветозар Томов отрече работата на комисията да е блокирана.

На въпрос защо им е този скандал - безплатна реклама ли търсят, Боян Расате обясни, че всяко участие в електронните медии струва стотици левове, но техният мотив не е бил такъв.

„Ако искахме да си правим безплатна реклама, щяхме да намерим друг начин и време за една подобна акция“, каза той. Множество медии така или иначе са отказали да отразят случващото се в ЦИК под предлог, че има медиен пакет и те не са го заплатили.

Расате обвини ЦИК в двоен стандарт и заплаши със съд всички, които си позволяват спрямо тях квалификации, уронващи престижа на кандидати за депутати.

„Ние сме изключително ядосани на ЦИК, която от самото начало на кампанията възпрепятства нашата политическа агитация“, заяви Расате.

По повод на спрения клип на партията с дете, развяващо българския трикольор, лидерът каза, че е внесено възражение с пример, че в клипа на ДПС има много повече деца, но от ЦИК не го са спрели.

„В клипа на ДПС има деца, снимани в детска градина, в училище, деца които позират с лога на ДПС, както и деца, които прегръщат лидера на ДПС Лютви Местан, докато в нашия клип няма такова въвличане на деца в политическа пропаганда“, застъпи се той.

От телевизията представиха и гледната точка на Лютви Местан, който каза за техния клип: „Става въпрос за малката Еда и аз имам съгласието на родителите й“.

Преди два дни в Исперих момиченцето пак се качило на сцената и му поднесло цветя.

„Това е кадър от предизборна среща на ДПС“, посочи Местан. „Добре е хора, които са тръгнали да правят политика, да разпознават кадър от предизборна среща и дете, снимано в клип“.

#ЦИК #Боян Расате #окупация #клип

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"