Скандал в ефира: Лидерът на ДПС обвини Нова тв в манипулации

Скандал в ефира: Лидерът на ДПС обвини Нова тв в манипулации
A A+ A++ A

В груба манипулация и монтаж на думите му обвини Нова тв лидерът на ДПС Лютви Местан.

Повод за скандала даде репортаж от предизборен митинг, на който според излъчения материал Местан определил като неестествено говоренето на ораторите преди него на български език.

"Това е лъжа", заяви политикът, който се включи в с телефонно обаждане в сутрешния съботен блок. "Казах, че е неестествено да ме глобяват, че съм казал няколко думи на майчиния си език", поясни той.

Срамно е да се правят такива манипулации в Европейския ден на езика и езиковото многообразие, продължи Лютви Местан.

 

Според репортерските записи от внушителния митинг на ДПС в центъра на асеновградския квартал Долни Воден преди два дни лидерът на партията благодари на братята си християни, които са част от листата на ДПС за 17-и МИР, и казва:

"Дори с риск да бъда отново глобен, не мога да се въздържа и да не се обърна към вас, скъпи мои братя и сестри, на майчиния ни език. Знам, че това ограничение е ненормално, и поемам риска да му се противопоставя тук пред вас".

С тези думи Местан нажежил емоционално въздуха на митинга и превключил речта си на майчин език. Бурни овации и неспирни одобрения последваха в минутите до края на речта му, пише регионалният вестник "Марица".

Пред Нова тв политикът призна, че има една глоба от ЦИК след миналогодишната предизборна кампания за публично говорене на майчиния си език. Авторката на материала Любенова го покани в студиото да изслушат подробно записа и да чуят кое как е казано, като се кълнеше, че тя монтаж не е правила.

#Лютви Местан #език #монтаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"