Отчитат парното по нови правила

Отчитат парното по нови правила
A A+ A++ A

Максимално опростени фактури и ежемесечно отчитане обещават за новия отоплителен сезон от столичната "Топлофикация".

С приемане на новата наредба за топлоснабдяването няма да се случи нищо изключително. Всички абонати вече са получили фактури с обяснение за новото отчитане, каза пред Нова тв говорителката на топлофикационното дружество.

Ежемесечното отчитане дава възможност хората да плащат по реалното си потребление, затова много голям процент от сградите се ориентират към такъв тип отчитане, посочиха от асоциацията на топлинните счетоводители. Така и крайното отчитане през лятото няма да изисква големи суми за доплащане и връщане.

От "Топлофикация" - София отново приканиха за равномерно разпределение с конкретен договор, за да не бъдат шоково високи сметките за най-студените месеци през зимата. „Тежестта, по начина, по който се определя плащането и консумацията, се разпределя между всички месеци, за да не се получават тези пикове, които до миналата година притесняваха клиентите", обясни говорителката.

Адвокат Деян Петров заяви, че има няколко основни проблема. Първият е липсата на индивидуални договори. Вторият проблем са прогнозните дялове. „От топлофикациите твърдят, че прогнозните дялове отпадат, но не е така. Продължава да се начислява сума въз основа на потреблението от предходната година", посочи юристът.

От топлофикационното дружество обаче са категорични, че законодателството у нас не позволява да се сключват индивидуални договори.

#парно #топлофикация #фактури

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »