Патриарх Неофит: Не можем да останем безпричастни към скръбта

Патриарх Неофит: Не можем да останем безпричастни към скръбта
"Кога страда един член, страдат с него всички членове” (1Кор. 12:26), затова ние не можем да останем безпричастни към скръбта на нашите сънародници", пише в съболезнователното писмо, което отправи българският патриарх. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският патриарх и Софийски митрооплит Неофит изказа съболезнования на близките на загиналите при трагедията в село Горни Лом.

"В този тежък момент, когато с прискърбие научаваме за инцидента в оръжейния завод в Горни Лом, взел свидни човешки жертви, от свое име и от името на клира и миряните на Българската православна църква изказвам най-искрени съболезнования на близките на загиналите при този трагичен инцидент. Верни са думите Христови, че "кога страда един член, страдат с него всички членове” (1Кор. 12:26), затова ние не можем да останем безпричастни към скръбта на нашите сънародници", пише в съболезнователното писмо на българския патриарх.

В столичния катедрален храм "Св. Неделя" ще бъде отслужена заупокойна служба по време на която патриарх Неофит, Браницки епископ Григорий, викарний на Софийския митрополит, и свещенство ще отправят молитви за упокоение душите на загиналите при трагичния инцидент в село Горни Лом.

Заупокойната служба ще започне в 12:00 часа, съобщиха от пресцентъра на Св. Синод на БПЦ.

Патриархът призова свещенослужителите на БПЦ и православните християни с непоколебима вяра да отправят молитви за загиналите и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната поддръжка и помощ на засегнатите от трагедията.

#патриарх Неофит #скръб #молитви #загинали #Горни Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »