Шестима се натровиха с гъби в Сливен

Шестима се натровиха с гъби в Сливен
Гъбите могат да са опасни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шестима души с натравяния от гъби са настанени в отделението по реанимация на МБАЛ „Д-р Иван Селимински"- Сливен, съобщиха от болничното заведение. В нощта срещу вторник са били приети 70-годишен мъж и съпругата му, които са яли събрани от тях диворастящи гъби.

Преди два дни спешна помощ е потърсил 70-годишен гъбар, който първоначално е бил приет в друго лечебно заведение, но впоследствие е насочен към областната болница. Във вторник е бил поставен на хемодиализа.

Д-р Кирил Славов от отделението по реанимация информира, че преди седем дни са настанени още трима души, натровени с гъби - мъж на 66 години от Сливен и двамата му сина - на 39 и 44 години. Те също са яли диворастящи гъби, брани от тях и техни близки.

„Състоянието им е стабилизирано след няколко поредни хемодиализи и утре ще бъдат изписани”, каза д-р Славов. Той предупреждава, че сега е сезонът на диворастящите гъби и те трябва да се берат от подготвени хора, а не от такива, които не разпознават двойниците. Докторът препоръчва да се купуват култивирани гъби, защото от вкусна храна гъбите могат да се превърнат в опасност и консумацията им да доведе до летален край.

#гъби #Сливен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »