Издават смъртни актове на загиналите край Горни Лом

Издават смъртни актове на загиналите край Горни Лом
Близките на загиналите ще получат извлечения от смъртните актове и удостоверения за наследници на загиналите, които да ги легитимират пред институции. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Има решение за издаване на смъртни актове на загиналите 15 души при взрива край Горни Лом, съобщи Антон Антов, председател на Районен съд – Белоградчик, цитиран от "Фокус".

„Следва да бъдат издадени 15 смъртни акта на загиналите при взрива в завода за боеприпаси край видинското село Горни Лом. Те ще се издадат от длъжностното лице по гражданско състояние, това е кметът на община Чупрене Ваньо Костин”, каза Антов.

Въпреки че има загинали хора, които не са от тази община, смъртният акт ще бъде издаден от Чупрене. Това ще стане, след като изтече двуседмичният срок за обжалване на решението на Районен съд – Белоградчик. Той е започнал от 16 октомври, когато е връчен преписът от решението на кмета на общината.

Близките на загиналите ще получат извлечения от смъртните актове и удостоверения за наследници на загиналите, които да ги легитимират пред институции.

Главният прокурор Сотир Цацаров обяви по-рано, че прокуратурата ще търси помощта на чужди експерти при разследването на взрива в Горни Лом. Нашите били обвързани "в известна степен" със собственика на завода Валери Митков.

Митков е ръководител на катедра във Висшата школа за подготовка на персонал за взривни работи към Минно-геоложкия университет и именно поради това се смята, че има обвързаност с експертите, които разбират от взривове.

#решение #смъртни #актове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »