Циганското лято носи нови вируси

Циганското лято носи нови вируси
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Циганското лято в началото на ноември ще доведе и нови вируси, алармират личните лекари. Според медиците по-високите температури ще спомогнат за разпространението на бацила, който в момента пълни поликлиниките. Става дума за инфекция, която засяга предимно дихателните пътища, като протича с болки в гърлото, кашлица, хрема и температура, пише „Стандарт".

Повръщане и болки в корема са характерните симптоми. Неразположението трае малко повече от седмица, като острата фаза е през първите четири дни.

През последната седмица най-засегната от епидемията е София-област, където са заразени над 130 души на 10 000 население. Висока е заболеваемостта и в Русе, Плевен, Велико Търново, Шумен, Стара Загора, Сливен и Пловдив. Затоплянето на времето според джипитата ще спомогне за разпространението на вируса. Въпреки това епидемия не ни очаква, а високите температури в страната ще се задържат най-много седмица.

След това идва захлаждане. Под нулата обаче ще бъде само в края на ноември в малките часове на нощта. Иначе температурите ще варират от 10 до 19 градуса през деня и между 5 и -1 през нощта. Сняг може да вали едва в началото на декември.

#вирус #ноември #София #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници