Дърева: Подкрепата за кабинета ще е самоубийството на АБВ

Дърева: Подкрепата за кабинета ще е самоубийството на АБВ
A A+ A++ A

Ако Ивайло Калфин заеме министерски пост в правителството на Борисов, това ще е самоубийството на АБВ. Това мнение изрази пред бТВ журналистката Велислава Дърева.

Обратна позиция защити социоложката Мира Радева. Българинът по принцип се отнася с респект към властта, социалното министерство наистина е много горещ картоф, но може би това е гаранцията за политическото бъдеще на АБВ, каза тя.

Според Радева много голям успех постигна Реформаторският блок с това, че имат 4 пъти по-малко депутати, но печели една трета от министерските кресла. "Те много си повишиха цената", посочи Мира Радева.

А за АБВ е забележимо да има свой министър в кабинета, тъй като е млада формация, смята тя.

Въпросът "Кой" продължава да стои, подчерта Велислава Дърева. "Когато обяснявахме, че тези с вувузелите ще върнат Борисов на власт, ни се заканваха, но това вече е факт".

"Реформаторите показаха много изявена алчност за власт. Сега се държат като набожни гимназисти - искам да ги предупредя, че в изповедалнята ги чака "Кой", каза още журналистката.

Според Дърева преговорите не са свършили. За нея интересна е позицията на ДПС, които по думите й са "крупието на прехода".

"В началото те даваха 300 дни толеранс на правителството, сега дават 600 дни. Това вече е търговия с подкрепата, защото от началото е ясно, че ДПС ще подкрепя това правителство зад кулисите. Това е сделката, която отдавна е прозрачна, тя е сключена между Бояна и Банкя и нарича Бойко Борисов президент", коментира Дърева.

Но според нея Борисов залага политическото си бъдеще, защото кабинетът му минава по тънък лед с това крехко политическо сътрудничество.

#АБВ #Реформаторския блок #Велислава Дърева #Мира Радева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"