Георги Христов с нов албум, видео и коледни концерти

Георги Христов с нов албум, видео и коледни концерти
A A+ A++ A

След турнето и предстоящия концерт в зала 1 на НДК, Георги Христов планира и коледни концерти в страната. На 2 декември той ще бъде отново в Пловдив - този път в Дома на културата „Борис Христов”, а на 11 декември - във Фестивалния и конгресен център във Варна. От екипа на изпълнителя разкриват, че по всяка вероятност ще има и други дати.

Междувременно, Георги Христов пуска и нов албум "Изгарям" с разнообразни музикални композиции и теми - от балади до денс парчета.

"Изгарям”! – за търсената любов, за болката, която причинява, за нейната стихия и за разрушителната й сила, за причините да продължиш напред, за всички чувства и емоции, обединени в пламенното „Изгарям”. Така артистът описва новата си продукция, чиято премиера е на 26 ноември.

Сред авторите на песните са, освен самият Георги Христов, така и Димитър Гетов, Борис Чакъров, Катя Близнакова, Роси Кирилова, младите композитори Майя Йорданова, Васил Чергов и Спас Манев, а също и италианският му колега Джани Фиорелино, който е и гост-музикант.

Записите са реализирани в студиата на Димитър Гетов, Борис Чакъров и Melody Records в Италия.

„Георги Христов е единственият певец, който записва с такава емоция, бих казал 50 пъти по-силна от тази на концерт, разказва Димитър Гетов. Определено би било интересно да се видят мимиките, жестовете, как душата му пее по време на работа в студиото. Той преживява и пресъздава всичко с огромна емоция и така трябва да бъде, за да въздейства".

За мен този албум е уникален, защото песните са много различни една от друга и, в същото време, има нещо общо – хубавите текстове, чувството, с което са изпълнени, продължава Гетов.

Преди броени дни беше и премиерата на едноименния видеоклип. 

Георги Христов има 13 издадени албума, първият от които излиза през 1987 г. Концертирал е в Европа, Азия и САЩ. Работил е с композиторите Зорница Попова, Тончо Русев, Мария Нейкова, Морис Аладжем, Вили Казасян, Иван Пеев, Найден Андреев, Мария Ганева.

#песни #концерт #албум #музика #Георги Христов #композитор #Вили Казасян #Иван Пеев #Найден Андреев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"