Стоянов: След още 25 години поколенията ще оценят това, което правим днес

Стоянов: След още 25 години поколенията ще оценят това, което правим днес
Според него проблемът с прехода е, че във вида, в който се е развил през последните 25 години, той почти няма ярки защитници. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Рухването на комунизма у нас и приобщаването на страната ни към новия цивилизационен модел е огромен исторически успех на България. Това заяви президентът Петър Стоянов в периода 1997-2002 г  на пресконференция по повод Инициативата "25 години свободна България".

Стоянов заяви, че хората в България вероятно ще дадат днес различна оценка на прехода и това е обяснимо.

"По-възрастните сигурно са разделени на два лагера. В единия смятат, че комунизмът е бил по-добра система на живеене, заради сигурността, реда и липсата на безработица. Във втория ще си спомнят липса на свобода на словото, концлагерите, липсата на свобода като цяло, които правиха живота на българите унизителен", каза той.

Според него проблемът с прехода е, че във вида, в който се е развил през последните 25 години, той почти няма ярки защитници. Тези, които бяха тясно свързани с комунистическия режим са недоволни от прехода, защото смятат, че той е направен от лошите седесари, които са докарали България до това дередже, каза Стоянов.

"Днешните оценки за прехода, колкото и да са противоречиви, колкото и да се инспирира в голяма част от българските медии посткомунистическа носталгия, след още 25 години бъдещите поколения със сигурност ще оценят това, което правим днес", каза в заключение Петър Стоянов.

#Петър Стоянов #25 години #поколения #преход

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »