Кабинетът дава сграда за Националната школа по физика

Вътрешна политика | 14 ноември 2014, петък / 16:00| Показвания:Бойко Борисов и Теодосий Теодосиев Снимка: Министерски съвет

На среща на премиера Бойко Борисов, физика Теодосий Теодосиев и кмета на община Казанлък Галина Стоянова бе решено на заседанието на правителството следващата седмица ще бъде разгледано решение за прехвърляне на сградата на бившия техникум по хидравлика в гр. Казанлък на общината. Целта е имотът да бъде ремонтиран и използван за нуждите на създадената от преподавателя Теодосиев Национална школа по физика.

„За реализацията на идеята за провеждане на летни лагери ще се потърси подходящо помещение в близост до школата. Ще се проверяват държавните имоти, които отговарят на изискванията и разполагат с голяма зала“, обеща Борисов.

По време на срещата кметът на Казанлък Галина Стоянова съобщи, че е получила уверение от министъра на финансите, че ще бъдат осигурени необходимите средства за разширяване на Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък, където се обучават голяма част от учениците на Теодосиев.


Тагове: Бойко Борисов, Теодосий Теодосиев, Казанлък, Галина Стоянова, Борисов, Теодосиев

Обратно  

» Свързани статии:

Търсене

Търси