Муса Палев няма да напуска нито парламента, нито партията

Муса Палев няма да напуска нито парламента, нито партията
Муса Палев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Изненадан съм от решението на парламентарната група на ДПС да ме изключи, не съм очаквал”, коментира пред "Дневник" Муса Палев по повод решението да бъде изключен от парламентарната група на ДПС заедно с колегата му Гюнай Хюсмен, заради отказа им да се откажат от депутатските си места, защото са избрани с преференция.

“Не може да се води изобщо разговор за подкрепа на кабинета "Борисов", ще гласувам решенията, които са в интерес на избирателите ми”, заяви Палев. Той допълни, че ще подкрепя принципни политики, което обаче не означава, че ще подкрепя кабинета Борисов.

“Целият ми съзнателен живот е минал в ДПС ще си остана част от ДПС”, заяви Палев и добави, че няма намерение да напусне нито парламента, нито партията.

Той потвърди, че е имало среща преди изборите с ръководството на ДПС и на нея е поел ангажимент да не води кампания за преференциално гласуване, но не и да се откаже, ако бъде избран. "Не съм водил никаква агитация, никъде не съм споменавал кой номер съм в листата", каза още той.

По думите му същата е позицията и на колегата му Гюнай Хюсмен, с когото се чул по телефона. Двамата не са участвали в днешното заседание на групата, тъй като по-рано напуснали сградата на парламента и едва след това получили съобщения, че ще има сбирка на колегите им.

#Муса Палев #ДПС #парламентарна група #Гюнай Хюсмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »