Филип Златанов не помни какво е писал в тефтерите

Филип Златанов не помни какво е писал в тефтерите
A A+ A++ A

Авторът на записките в прословутите тефтерчета, откраднати от прокуратурата, Филип Златанов, не помни какво е писал в тях и не се чувства престъпник. Не съм направил нищо лошо, каза бившият шеф на Комисията за конфликт на интереси в интервю за TV7.

"Не мога да кажа дали нещо е мое или не е мое, моите тефтери не съм ги виждал от година и четири месеца. Не мога да помня какво съм писал в тях", каза Златанов.

Според обясненията му подписал копия, без да е видял оригиналите, бил под абсолютно напрежение.

"Последния път, когато видях тефтерите си, беше в моя кабинет", припомни си бившият кадър на управляващите. В момента бил изненадан от всичко, което му се случва. Чувствал се под натиск от "интерпретации и инсинуации, които витаят в публичното пространство".

По думите на Филип Златанов от прокуратурата искали да чуят някаква информация, която компрометира бившите и настоящи управляващи. "Не можах да им предоставя такава информация. Още повече, че самият аз не се чувствам като престъпник, да съм направил нещо, за да бъда цял живот беглец, под чужда самоличност, в друга държава", каза той.

Според адвокатите на Златанов това, което се тиражира в медиите като информация от тефтерчето на Филип Златанов, е прочит и интерпретация на прокуратурата. Защитниците твърдят, че избирателно са представени части от записките и по тази причина те са със съмнителна автентичност.

Защо прокуратурата повдига едно публично обвинение на пресконференция, а пред съда повдига съвсем друго обвинение, питат адвокатите на Филип Златанов.

Припомняме, че според първоначалната информация, огласена от държавното обвинение, в тефтерчетата на Филип Златанов се съдържа информация за получени от него указания кой да бъде "ударен" и кой "оправен". В записките фигурираха инициалите - И.Ф., Б.Б. и Ц.Ц., както и името на президента.

На първа инстанция Филип Златанов бе осъден на 3 години и половина затвор.

Скандалните тефтерчета на Златанов бяха откраднати от колата на вещото лице Стефан Бенчев преди да е готова  графическата експертиза, поискана за заседанието на съда на втора инстанция.

#Филип Златанов #тефтерчета #прокуратурата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »