Британски хипнотизатор идва за първи път в София

Британски хипнотизатор идва за първи път в София
A A+ A++ A

За първи път у нас британският изпълнител Финк (Finkworld.co.uk) ще представи хипнотичната си музика на 2 февруари 2015 г. в "София лайв клуб". Зaедно с Тим Томтън (барабани и китара) и Гай Уитъкър (бас китара) ще споделят парчета от албума Hard Believer.

Въпросният пети албум на Финк се приема като апогей на цялата му музикална дейност. Записан е в средата на тази година, в рамките на 17 дни. Меланхолични и същевременно агресивни, песните се открояват с тихо интро, прерастващо в интензивна вълна от хипнотични звуци, смесица от фолк, блус и инди рок, кратки, но дълбоки текстове...

“С този албум искахме да подходим по-задълбочено и амбициозно, като изведем звученето на едно друго ниво без обаче да губим себе си“, споделя изпълнителят.

Фин Грийнал, познат на публиката като Финк, вероятно е един от малкото изпълнители, които променят драстично хода на кариерата си. Стъпил на световната музикална сцена като диджей и продуцент през далечната 1997 г., той издава първия си изцяло електронен албум Fresh Produce със съдействието на култовия британски лейбъл Ninja Tunes.

Няколко години по-късно албумът Biscuits for Breakfast разкрива прехода от света на електронната музика към новото аз на Финк и дава тласък на поредица от успешни проекти. Така, той издава още три албума, пише текстове и работи съвместно с артисти като Бонобо, Zero 7, Ейми Уайнхаус, Джон Леджънд, Професор Грийн и др.

Билетите за концерта му у нас са по 20 лв.



#музика #блус #изпълнител #Ейми Уайнхаус #Джон Леджънд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници