Напрегнат ден за депутатите – размяна на обиди и скандали. БСП напусна залата

Напрегнат ден за депутатите – размяна на обиди и скандали. БСП напусна залата
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Работният ден на депутатите започна напрегнато, а заради скандали и обиди БСП напусна пленарната зала в знак на протест, съобщава БГНЕС.

Още в началото на деня народните представители си размениха обиди, ксенофобски обвинения и реплики на етническа основа. Старт на надприказването даде съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който обърна внимание на ромите и турците у нас.

Остра реакция получиха думите Симеонов от страна на ДПС. От движението обявиха, че всеки ден ще съобщават поименно всички уволнени от сегашните управляващи."Ще изписваме летописа на политическата репресия", казаха още от ДПС.

По-късно парламентарната група на "БСП - Лява България" напусна демонстративно пленарната зала в знак на протест. Причината бе решението на управляващото мнозинство да разглежда промени в Закона за Сметната палата без да покани в залата председателя и без дебатите да се излъчват на живо.

Поправките, внесени от ГЕРБ, предвиждат промяна в структурата на Сметната палата, която преди година бе превърната от кабинета "Орешарски" в колективен орган от девет членове. С промените ГЕРБ целят отново Сметната палата да представлява одитен орган от един председател и двама зам.-председатели.

#депутати #пленарна зала #БСП - Лява България #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"