Гранична полиция има нов шеф

Гранична полиция има нов шеф
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гранична полиция има нов шеф. Постът поема досегашният заместник-директор Милен Пенев, съобщава БГНЕС.

Дни преди нова година досегашният директор на Гранична полиция Захарин Пенов подаде оставка, а министърът на вътрешните работи я прие, след като при тежка катастрофа в нощта на 25 срещу 26 декември край село Горно Ябълково загина 34-годишният служител на Гранична полиция-Русе Асен Асенов. При катастрофата тогава пострадаха 14 гранични полицаи.

Министър Вучков заяви, че вероятно Пенев в началото ще бъде и временно изпълняващ длъжността. "Ние смятаме, че той заслужава да бъде и титуляр на поста", обясни министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. Пенев ще бъде назначен днес, допълни той.

Милен Пенев досега бе заместник-директор на Гранична полиция. Вучков обясни, че той е човек от кариерата и целият му професионален стаж е минал в дирекцията.

Вучков обясни назначението му с думите, че това е съвсем естествена приемственост.

"Пенев винаги беше с мен на границата, с целия екип, когато на няколко пъти се наложи да посещавам участъка в Елхово, така че имаме добри впечатления и аз като политически ръководител, и главният секретар, мислим, че необходимата приемственост ще бъде гарантирана", коментира Вучков.

#гранична полиция #шеф #Милен Пенев #Захарин Пенов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"