"Булгаргазтранс" с изцяло ново ръководство

"Булгаргазтранс" с изцяло ново ръководство
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Газовият оператор "Булгаргазтранс" има изцяло ново ръководство. Негов изпълнителен директор вече е Георги Гегов, призна самият той пред "24 часа". По време на първото правителство на Бойко Борисов Гегов беше шеф на борда на директорите на компанията. Промяната в ръководството на газовия оператор е направена още на 16 декември, но е трябвало да мине през ДКЕВР, но още не е вписана в търговския регистър.

Сменен е и управителният съвет на "Булгартрансгаз", новите членове в него са Таня Захариева, Делян Димитров, както и Гегов. В началото на декември Български енергиен холдинг смени изцяло и надзорния съвет на газовото дружество.

Гегов бил директор от българска страна на "Южен поток България", от който пост е освободен по времето на министър Драгомир Стойнев. Аз съм от основателите на тази компания, заяви той. Новият газов шеф е син на дългогодишния шеф на "Булгаргаз", още докато дружеството обединяваше търговията с природен газ и мрежовите услуги.

Едно от основните задължения на Гегов е да работи по интерконекторните връзки. Компанията можела да окаже помощ за газовата връзка с Турция, както и за тази със Сърбия.

#газ #Булгартрансгаз #Георги Гегов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »