Направи ли гаф България при посрещането на Кери?

Направи ли гаф България при посрещането на Кери?
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вълна от гневни коментари заля новината за посрещането на държавния секретар на САЩ Джон Кери у нас. На официалната страница на американското посолство в социалната мрежа е публикувана снимка от пристигането на Кери и текст, който обяснява, че делегацията от посрещачите му се е състояла от директора на Дирекция „Държавен протокол“ в Министерството на външните работи на България Атанас Младенов и посланик Марси Б. Рийс.

Именно това подразни потребителите на социалната мрежа. Макар че държавният секретар е пристигнал след полунощ, това не означава, че не трябва да бъде посрещнат поне от външния министър, коментират потребтелите.

„Ами да, поне да има реципрочност - министър на външните работи трябвало да го посрещне. Това е дипломатически протокол..“, възмущава се един от потребителите.

На фона на драконовските мерки, които бяха взети именно заради визитата на височайшия гост, това изглежда като малък гаф от страна на България. Хората, които живеят по маршрута на Кери бяха предупредени да не отварят прозорците на апартаментите си и да не простират дрехи, а на автомобилите пък им бяха забранени паркирането и престоя.

В този ред на мисли май излиза, че България се е погрижила за сигуростта на Кери, но не и за етикета, който трябва да се спазва при визита от този тип. А не са ли и двете еднакво важни?

#Джон Кери #посещение #визита #САЩ #гаф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"