Разпънат от пожарникарите дюшек е спасил живота на стрелеца от "Горна баня"

Разпънат от пожарникарите дюшек е спасил живота на стрелеца от "Горна баня"
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

35-годишният психично болен мъж, който се бе барикадирал в къщата си в „Горна Баня“, а после скочи от покрива на къщата си е контактен и подвижен. Той движи всичките си крайници.

Те първа ще се установява дали наистина е скочил или се е подхлъзнал, съобщиха от полицията пред Нова телевизия. Мъжът е престоял на покрива на къщата си 3 часа. Той се е качил там, след като полицаи нахлули в дома му.
С него е било преговаряно цяла нощ, но разговорите не дали резултат. Името му е Лъчезар.

Малко преди да падне мъжът е направил неадекватни движения. Поради тази причина пожарникарите са надули дюшек, върху който е паднал психично болният.

Оръжието, с което е стрелял мъжът, е било незаконно. Предстои да бъде направена експертиза на оръжието, за да стане ясно дали е бойно, дали газово.

Пострадал е леко само един полицай, който е бил прегледан и по-късно освободен. Няма обаче ранени хора, които живеят в района, тъй като всички са били евакуирани.

От полицията посочват още, че до инцидента се е достигнало заради битов спор. Мъжът се е ядосал на съседи, чиито дом се намира на по-малко от 3 метра от жилището му.

Близо 11 часа 35-годишният психично болен мъж се бе барикадирал на втория етаж на къщата си в „Горна Баня“. Малко след 6 часа сутринта мъжът се предаде, като скочи от покрива. Минути по-късно служителите на реда го изнесоха на носилка.

Мъжът имал регистрация в полицията за палеж и за хулиганство.

Стана ясно още, че напоследък той се изживявал като революционер и опълченец. Докато бил на покрива, той е развявал бяло знаме, направено от бяла тениска с щампа на българското знаме. Също е размахвал своята сабя и е скандирал: "Да живее България. Победа".

#барикадирал се #Горна баня #психични проблеми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници