Вучков: При акцията в "Горна баня" са пострадали няколко полицаи

Вучков: При акцията в "Горна баня" са пострадали няколко полицаи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

При акцията за обезвреждането на барикадиралият се мъж в "Горна баня" са пострадали няколко служители на МВР. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Веселин Вучков, съобщава БГНЕС.

Министърът обаче не уточни бройката на пострадалите униформени. Той поясни, служителите са с леки наранявания, преминали са преглед и са отново на работа. Сред леко пострадалите е и самият ръководител на акцията.

"Лично директорът на СДВР ръководеше тази операция, мисля, че полицаите и техните ръководители действаха абсолютно законосъобразно", заяви Вучко.

Министърът коментира, че не е правил опит да се намесва в работата на баретите, като единствено е помолил директорът да действа стриктно, съобразно нормите на Закона за МВР.

Вчера (22 януари) 35-годишният Лъчезар след скандал със съседи се барикадира в къщата си и започна да стреля по тях, а по-късно и по отзовалите се полицаи. Цяла нощ органите на реда водиха преговори с мъжа. Чак рано сутринта драмата приключи, след като мъжа скочи от покрива на къщата си. Разпънат от пожарникарите дюшек му спаси живота. Лъчезар има счупване на костите на носа и на глезена на единия крак. Той ще бъде преместен в МВР болница, където ще се осъществи лечението му.

Стана ясно, че оръжието, с което Лъчезар е стрелял, е незаконно и не е регистрирано. След изземването му и назначаването на експертиза ще стане ясно дали то е бойно, или пневматично.

Миналата година въоръжен психичноболен мъж се бе барикадирал в дома си в Лясковец. При акцията за извеждането му тогава загина полицаят Емил Шарков. Самият барикадирал се също бе ранен от шурмувалите дома му полицаи.

Веселин Вучков коментира какви промени са необходими, за да се промени тази тенденция психичноболни хора да имат достъп до оръжие. По думите му принципно тези хора са се сдобили незаконно с оръжията и вероятно трябва да се потърси начин такива хора, които са в очевидно болестно състояние, да бъдат от време на време в изолация, за да не поставят под риск живота на съседите и на полицаите.

#Горна баня #барикадирал се #Веселин Вучков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"