Първият поздрав за Ципрас от България е на Волен Сидеров

Първият поздрав за Ципрас от България е на Волен Сидеров
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първият поздрав от България за новия премиер на Гърция Алексис Ципрас е от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Той е изпратил поздравителен адрес до Ципрас по повод победата на СИРИЗА на изборите в Гърция.

"Щастлив съм, че Гърция избра правилния път – да вземе съдбата на родината си в собствените ръце", пише в Сидеров на новия министър-председател на южната ни съседка.

В писмото Сидеров прави паралел между идеите на „Атака“ и СИРИЗА и посочва сходствата межди политиките на двете партии.

Ето цялото писмо:

"Този избор е знаков за целия ЕС. Вие и Вашият народ показахте на Света, че е крайно време ръководствата на държавите от ЕС да спрат васалната, унизителна политика спрямо Вашингтон и да започнат да водят собствена. Многократно съм казвал, че сегашният Европейски съюз трябва да бъде разтурен и създаден нов, на базата на истинския народен суверенитет и християнските ценности. И мен, подобно на Вас са ме наричали краен и радикален.

От партия "Атака" имаме много сходни с Вашите виждания за управлението на България. На първо място това е да се спре с политиката на санкции от ЕС и икономии, т.н.„затягане на коланите”. Ние настояваме за излизане на страната ни от НАТО и прекратяване на санкциите срещу Русия, защото те са вредни за всички държави от стария континент и са единствено в услуга на САЩ.

В нашата програма „Планът Сидеров срещу колониалното робство” също основни приоритети са безплатно здравеопазване и образование, както и национализация на банки, бившите държавни, понастоящем частни печеливши предприятия, понижаване на ДДС и намаляване на данъци за хората с ниски доходи, хората с ниски пенсии и крайно бедните. Адмирираме намеренията Ви за облагане с по – високи данъци на богатите.

Ние от партия "Атака" от години настояваме за поне 500 евро минимална заплата и 250 евро минимална пенсия за българите. Само един истински държавник би настоявал за разследване на приватизацията и наказания за виновните. Достойно е искането Ви за предоговаряне на договора Ви с ЕС. Аз настоявам за същото за България. Вярвам, че българите скоро ще се събудят и ще изберат антиглобалисткия, антиколониалния път, по който тръгна Гърция!".

Все пак още вчера (26 януари) кандидатът за евродепутат от БСП Достена Лаверн написа в социалната мрежа "Фейсбук", че е радостна от победата на СИРИЗА. "Искам да споделя с вас радостта и надеждата от победата на гръцката партия СИРИЗА! От 5 години пред очите ми Гърция чезнеше материално, но най-вече духовно. Успях да се убедя, че не българите (гърците) сме некачествени хора, а просто политиките, с които ни поробват, са ужасно ефикасни. Гордата осанка на Елада се срутваше със светкавична скорост! Някои злорадстваха и се радваха на чуждото нещастие: "Хак име е на горделивите гърчуля!" Но ето, че Гърция отново се превръща в извор на опит и надежда", написа Лаверн.

 

 

#Волен Сидеров #поздрав #Атака #СИРИЗА #Алексис Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"