Ламбо: Българският избирател не ни взема насериозно!

Ламбо: Българският избирател не ни взема насериозно!
Стефан Данаилов отива към НДК за следизборната пресконференция на 30 октомври. БГНЕС
A A+ A++ A

Избори 2011 сочат, че българите все още не се отнасят с доверие към БСП, изтъкна кандидатиралия се за вицепрезидент Стефан Данилов на разширеното заседание на Националния съвет на партията по случай завършека на изборите.

„Тези избори показват, че все още българското общество не ни припознава като алтернатива. 2 години и половина са минали, но все още недоверието към нас продължава да съществува“, заяви Ламбо, влизайки в явно противоречие с лидера Сергей Станишев.

Минути преди това Станишев беше изтъкнал, че предвид „моралната победа“ на БСП на изборите, може да се твърди, че резултатите от вота са направили партията „реална алтернатива на ГЕРБ“.

Повод за рефлексиите на Станишев и Данаилов беше петъчната следизборна пресконференция на президента Георги Първанов, в която той разкритикува „неубедителния“ според него резултат на партията, която той ръководеше преди 2002 г., и посочи, че БСП не е могла да стане алтернатива на управляващите.

Първанов за пореден път не скри и амбициите си да се върне в БСП, като по този начин засили спекулациите, че се готви да си възвърне лидерския пост от Станишев на конгреса през 2012 г.

„Ако човек няма представа за собствените си възможности, е нефелен. Моят приятелски съвет е: дайте път на младите, защото на следващия конгрес не се знае кой от нас ще бъде, и цитирам г-н Първанов – всички ще бъдем на последния ред на този конгрес и конгресът ще решава какво ще се случва“, каза в събота Стефан Данаилов.

Въпреки явното противоречие и Станишев, и Данаилов бяха единодушни в това, че на изборите БСП е спечелила симпатиите на много повече млади хора и това е една положителна индикация за бъдещето на партията.

#Сергей Станишев #Станишев #Стефан Данаилов #Данаилов #Ламбо #Георги Първанов #Първанов #БСП #ГЕРБ #алтернатива #избори #млади #лидер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"