Премиерът чака писмен отговор за разработката "Червеи"

Премиерът чака писмен отговор за разработката "Червеи"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дали има или наистина няма разработка "Червеи" - по този въпрос премиерът Бойко Борисов е възложил проверка и очаква писмен отговор. По-рано днес главният секретар на МВР Светлозар Лазаров за пореден път отрече да знае за подслушване на протестиращи.

"Аз съм възложил писмен доклад на всички служби да ми кажат. В понеделник ще го имам. Устно всички са ми казали, че няма. Но в понеделник като го имам и написано, нашият пресцентър ще ви го огласи", каза Борисов.

"Аз просто нямам никаква информация по темата. Говоря чисто теоретично, защото наистина нямам никаква информация", бяха думите на Лазаров.Но мнението му е, че ако евентуално това е извършено, то е престъпление. "Злоупотреба с власт", каза той.

Ако разработка съществува, то незабавно трябва да бъде разсекретено срещу кого е водена, с какви способи, от кого е разпоредена и на какво основание, смята бившият вътрешен министър, сега депутат от партия АБВ Румен Петков.

Ръководителят на вътрешното ведомство през визирания период - Цветлин Йовчев, е категоричен, че това твърдение е лъжа и протестиращи никога не са били подслушвани.

#разработка #"Червеи" #Бойко Борисов #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »